Boekentip: Mamamorfose 

Ontzettend grappig en interessant boek over de transformatie van vrouw naar moeder! Ik heb er gedurende het hele boek met een glimlach in gelezen (leestijd 3 uur). Deze losbandige vrouw wordt moeder. Gaat van volledige vrijheid, naar een onbekende onvrijheid die ze hilarisch omschrijft.

EN wat er bij mij als grootste ding bleef hangen: het had zoveel makkelijker gekund. Bijna elke vrouw die ik ken omschrijft de eerste periode met haar kind zoals Renske de Greef doet in haar boek: totale chaos op alle leefgebieden.

Zo hoeft het echter niet te zijn. Net als je bevalling, kun je ook dit ‘vierde trimester’ voorbereiden. Ook hierbij geldt: je hoeft alles maar een keer voorbij te zien komen aan informatie, wat keuzes te maken en verder niets.

Om de een of andere reden laten we het hele prille moederschap maar op ons afkomen. Maar waarom? Heb je daar wel eens over nagedacht? Op een bruiloft, verhuizing of wisseling van baan bereid je jezelf toch (heel) goed voor?

De transitie van vrouw naar moeder zou hetzelfde mogen zijn. Het gaat (HELAAS!) meestal niet meer vanzelf/ soepel. Dat heeft twee simpele oorzaken: 1) (Amerikaanse) films en series en de medische wereld die gericht is op symptoombestrijding ipv optimaliseren van wat de natuur wil en het aanpakken bij de kern.

Geen nood! Er is hierover veel informatie beschikbaar. Zie het boek op de tweede foto bijvoorbeeld. Heerlijk boek dat al zoveel duidelijk maakt wat je te wachten staat! 

Mocht je niet zo’n leesbeest zijn: volg bij mij de curus ‘Het vierde trimester’! Daar leg ik je alles in Netflix-modus uit → veel video, beetje keuzes maken, video, goede coaching (yeah) en nog meer video= klaar! en fijne begintijd met je baby. High five!

Stuur me een DM als je als eerste de cursus wil volgen! Pagina met meer info volgt

Vorige
Vorige

Eva Jinek: Zorgelijke cijfers rondom geboorte 

Volgende
Volgende

Kotsen uit je vagina…