Wat heeft een net bevallen vrouw nodig? 

Wat heeft een net bevallen vrouw nodig? : Zachtheid en verzorgd worden. 

In Nederland is het echter heel normaal om alle aandacht aan de baby te geven en dat je als pas bevallen moeder beschuit met muisjes staat te smeren en ook het huishouden weer oppakt.

De eerste periode dat jouw kindje er is heb je maar één taak: binden met je kind. Zo lang en vaak mogelijk in zijn of haar mooie ogen kijken, kroelen, klooien met (borst)voeding, huiltjes leren kennen en dat soort zaken.

Er zijn vele culturen waarin vrouwen deze kans krijgen. Hun ‘tribe’ neemt alles over, zodat de nieuwe moeder enkel en alleen gefocust is op haarzelf en haar kind.

Daarnaast mag er ruimte zijn voor de fysieke verzorging voor de moeder. Massages bijvoorbeeld of andere liefdevolle aanraking is zo waardevol! Je lijf ondergaat een bizarre transformatie. Ontspanning en alles wat oxytocine aanmaakt bij je is meer dan welkom.

Dit mag wat mij betreft de insteek worden van alle aanbieders in de geboortezorg, wellicht is het begin hiervan al wel gestart bij de eerste bijeenkomst van het Geboorte Event van afgelopen zondag.

Mocht je al moeder zijn: hoe was jouw kraamtijd? Als je het opnieuw zou mogen doen en alles was mogelijk, hoe zou je hem dan inrichten? Interessante vraag, die bij ons afgelopen zondag veel losmaakte.

Vorige
Vorige

Herboren!

Volgende
Volgende

De invloed van de filmindustrie op jonge vrouwen