De invloed van de filmindustrie op jonge vrouwen

En slaat enorm de plank mis. Nu ook weer met de film F*ck de liefde.

Bij het stuk over de bevalling zie je wederom het standaard beeld: een vrouw kermt het uit van de pijn, moet in alle haast naar het ziekenhuis, de man wordt de huid volgescholden, er wordt gesmeekt om een ruggenprik en zodra het kindje er is, is de rust wedergekeerd. 

Het meest schokkende vond ik dat de vader door een raampje naar zijn pasgeboren kinderen staat te kijken die in bakjes liggen te slapen. Dit is een Amerikaans beeld. Dit gebeurt in NL niet!

Realistische bevalling: de bevalling begint heel geleidelijk en de vrouw wordt er rustig aan in getrokken. Ze keert naar binnen. Wordt een dier. Het kindje wordt geboren, de vrouw neemt dit aan en het kindje blijft bij haar. Placenta wordt geboren. Kindje wordt kort onderzocht. Kindje komt terug bij de vrouw en blijft daar. Punt. 

Geen uitslaapkamer. Je kind wordt niet standaard van je gescheiden nadat het geboren is. Je kind wil bij jou zijn. In Nederland is dit gelukkig ook niet zo geweest. Engeland en Amerika wel, maar daar zijn ze ook van teruggekomen. Gelukkig. Het blijkt zo’n beetje het meest onlogische wat je kunt doen als je een kind een veilig gevoel wil geven namelijk.

Kijk naar realistische geboortevideo’s. In de filmwereld ben ik ze nog nooit tegengekomen. In series: alleen bij Sens8 (ergens aan het begin van het derde seizoen geloof ik). Op mijn Youtube kanaal van De Nieuwe Moeders heb ik een lijst gemaakt van mooie geboorte video’s.

Volg daarnaast mensen die een realistisch beeld neerzetten. Bijvoorbeeld @Doulatribe en @HetGeboorteEvent.

Helaas moet je jezelf heropvoeden wat betreft het beeld dat je hebt van een bevalling aanstaande moeder.. Hollywood en NLwood heeft je verkeerd geïnformeerd. Aan de slag zou ik zeggen

Vorige
Vorige

Wat heeft een net bevallen vrouw nodig?