20% kijkt niet tevreden terug op haar bevalling

Ook dit cijfer is niet OK. Een bevalling is een life-event. Net als een bruiloft zou je hier als een van de mooiste dagen van je leven op terug mogen kijken.

Toch is dit vaak niet zo. In Nederland kijkt een vijfde van de vrouwen met een negatief gevoel terug op haar bevalling. Ik las laatst in de UK dat dit cijfer hoger dan 63% ligt. Gelukkig is het nog niet zo ver, maar ook die 20% is schrikbarend in mijn ogen.

Wat heel goed is om te weten, is dat je hier invloed op hebt!

De ontevredenheid hangt namelijk regelrecht samen met of de vrouw het gevoel had in controle te zijn geweest tijdens haar bevalling. Simpelweg: dat er naar haar geluisterd werd, dat ze wist waar ze ja of nee op zei en het niet een serie aan grote gebeurtenissen was die haar overkwamen, zonder dat ze hier enige grip op had.

Hoe kun je dit beïnvloeden? 

Komtie weer:

VOORBEREIDING

Als jij weet wat er gaat gebeuren, dan kun je ontspannen en loslaten. Niet alleen heb je dan het gevoel controle gehad te hebben over jouw bevalling, jouw lijf, ook werk je jouw natuurlijke pijnstilling in de hand. Want ontspanning betekent oxitociny aanmaak, die weer de aanjager is van jouw natuurlijke pijnstilling.

Bereid jezelf voor op jouw bevalling. Het is niet lastig. Je hoeft maar een keer de verschillende scenario’s door te lopen en keuzes te maken.

En er zijn maar 4 scenario’s! Het kan niet alle kanten op gaan. Het kan maar 4 kanten opgaan. Later meer hierover.

Voor nu: wil je aan de slag? Ik bied mijn online cursus nu voor een spotprijs aan. Je kunt direct beginnen. 

Klik hier voor meer informatie over de bevallingscursus :D

Liefs, Margot

Vorige
Vorige

Welk type bevalling voorbereider ben jij?

Volgende
Volgende

“Kans op geen plek voor een ziekenhuisbevalling”